perjantai 7. helmikuuta 2014

Euron mekkoKankaiden hinnat tuntuu olevan niin korkeita että monesti olen miettinyt säästääkö itse ompelemalla ollenkaan. Tuskin, mutta toki saa sellaisia kuin itse haluaa! No, vaihtoehtoista materiaaliahan on onneksi tarjolla runsaasti omissa vaatekaapeissa tai kirpparilla. Tälle mekolle tuli hintaa yhteensä noin euron, kun aineksina oli t-paita kirpparilta, tilkkulaatikosta pala punaista velouria aplikaatioon ja pieni siivu resoria.

Hinnan lisäksi ei sitten paljon muuta hyvää olekkaan... Jokainen käsitöitä tekevä varmaan tunnistaa sen tilanteen, että kun alkaa mennä pieleen, menee sitten tosiaan pieleen.

Ompelin ensin yläosan ja kiinnitin takakappaleen helman. Kaikki hyvin. Etukappaleen helmaa neulatessani totesin kuitenkin että tämähän on leikattu aivan vinoon! Ääh! En viitsinyt alkaa enää purkamaan takakappaletta ja vaihtamaan niiden paikkaa, vaikka takana olisikin ollut suoraraitanen helmaosa vaan ajattelin että kyllä sitä nyt voi kotioloissa kuitenkin silti pitää. Sauman ommeltuani huomasin kuitenkin että olin saanut jotenkin mystisesti rypättyä miehustaosan sauman väliin. Voi...! No, purkamaan vaan. Mutta jotta v-käyrä saavuttaisi huippunsa, onnistuin purkaessani vielä tekemään keskelle etukappaletta saksilla reijän. Tässä kohdassa teki mieli jo nakata koko riepu menemään ja tehdä siitä siivousrätti. Ei antanut kuitenkaan luonne periksi ja päätin että teen mekon silti loppuun, ja katson onko mitään pelastettavissa. Ja siinä se nyt on. Vinot raidat, parsittu reikä etumuksessa. Vau.

Ehkä kaikkia tekeleitä ei tarvisi edes tänne laittaa, mutta tämän laitoin siksi että halusin näyttää kuinka tavallinen m-kokoinen t-paita riittää varsin hyvin pieneen mekkoon. Eli idea ihan hyvä, toteutus tälläkertaa surkea. Pakko kai pilkkoa vielä joku toinenkin t-paita, muuten tämä jää vaivaamaan minua :-D Kaava oli sama kuin edellisessäkin mekossa.

10 kommenttia:

 1. Näistä tykkään ja harrastan itsekin :). Syynä ehkä se ettei mulla anna pää periksi ostaa nuita järjettömän? hintaisia hittikankaita mielin määrin (jos vähääkään).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen muutaman kerran ostanut Metsolasta kun en vaan ole voinut vastustaa. Froteet on mun heikkous, ja sitä ei oikein saa tälläi kierrätettynä. Aika vähän olen kyllä näitä joustavia ommellut muutenkaan, nämä on vielä aika uusi aluevaltaus. Saas nähdä hurahdanko ihan :-)

   Poista
 2. Mukavan raikas lopputuloshan tuo on, ompelun ongelmista huolimatta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pitää kyllä tehdä vielä toinen samoilla väreillä, kun tykkään tuosta yhdistelmästä.

   Poista
 3. onko sulla saumuri?
  mietin onko omp.koneella mahdoton ommella trikoota resoreineen....?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole saumuria, ompelen vain ompelukoneella :-)

   Poista
 4. Vaikeuksien kautta voittoon siis, hienoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nooo, voittoon on ehkä vähän liioittelua, mekossa on kuitenkin tosiaan reikä, ja raidat ihan vinossa :-D Mutta jos tuon ottaa koekappaleena myöhemmille t-paitamekoille? Oppia ikä kaikki.

   Poista
 5. :D toutapa juuri se ompelu toisinaan on. Onneksi vaan toisinaan.

  Kun muksut oli pienempiä, harrastin paljonkin tuota isosta ja vanhasta uutta pienelle. Toisinaan tulee vieläkin niin tehtyä, vaan kun väki alkaa jo olla isompaa, niin pipoiksihan ne paidat tavallisesti vääntyy. Tai tiski- ja siivousräteiksi.

  Toi miehustan ompeleminen rypytyssaumaan on niiiiin tuttua! Ja kun saumurilla vetää, niin eipä aina korjata mokaa. Kivasti ja ISOSTI leikkaa kankaasta palan pois :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei onneks (?) ole saumuria eli ei lähtenyt niin isoa palaa, mutta tosiaan komea rivi neulanreikiä ja se saksilla tehty reikä, ja vielä just keskellä etumusta :-D Voin kyllä kuvitella että jos samurilla tekis saman tempun, olis tekele mennyttä! En tajua miten se olikin niin kaksinkerroin mennyt siellä alla, mutta ehkä ensi kerralla muistan koko ajan tarkkailla myös sitä alapuolta. Eli taas opittiin vasta virheen kautta :-)

   Poista

Kommentit ovat aina tervetulleita!