perjantai 28. maaliskuuta 2014

Anopille ekokassi
Olin talvella ostanut tämän kankaan kirpputorilta, ja se oli pesun jälkeen kuivumassa oven päällä kun anoppi sattui käymään kylässä. Hän heti innostui että mistä tuo kangas on teille tullut?! Heillä on kuulema ollut tätä kangasta verhot kun mies oli pieni, ja niistä verhoista oli vielä tehty myöhemmin pojille legopussikin. Kankaat ja pussit olivat kuitenkin kadonneet muutoissa ja aikojen kuluessa, ja nyt muistot oikein tulvahtivat pintaan kun tuo muistojen kangas yhtäkkiä olikin hänen silmiensä edessä taas. Anoppi aivan liikuttui, lienee muistot olleet tosi mieluisia. Päätin jo tuolloin että teen kankaasta hänelle jonkun pienen käyttöjutun, jotta kangas pääsee taas mukaan arjen pyörteisiin, ihan kuin silloin joskus.

Jos joku on arkista, niin kaupassa käynti. Siksipä päädyinkin tekemään kankaista tälläisen ekomuokkarin, eli kankaisen version prisman muovikassista. Se on vuoritettu, ja siksi tosi tukeva painavillekin ostoksille. Vuorina on kierrätyslakanaa. Ohje tälläisen tekemiseen löytyy ainakin Pampaun blogista, täältä.

Kankaan loppupätkä päätyi meille kodinhoitohuoneen verhoksi, siitä löytyy kuva kotiblogin puolelta, täältä.

4 kommenttia:

 1. Ihana ajatus ja hieno kassi :). Minäkin olen herätellyt täällä ompeluinnostusta. Olisi ylimääräisiä verhoja, joista olen ajatellut tehdä mummoille ja anopilla kauppakasseja äitienpäivälahjaksi. Tää oliskin yksi hyvä varteenotettava ohje - kiitos kun jaoit! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on tosi monikäyttöisiä, meillä kotona tälläinen toimii vauvalelujen säilytyspussina, ja kampaajani jolle olen myös tehnyt samanlaisen, kertoo käyttävänsä sitä "ihan kaikkeen". Siis jumppakassista juhla-astioiden kantamiseen :-D

   Poista
 2. Oi ihana tarina, elämä on usein satua ihmeellisempää :)

  Mun on pitäny monesti tuollainen kauppakassi tehdä, vaan aina on tullut sitten kuitenkin normisuorakaide tehtyä. Joskus vielä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu niin se anoppikin sanoi, että tällälailla se kangas vielä tuli minun elämään kun näki sen siinä oven päällä :-)

   Tämä malli on tosi paljon tilavampi kuin se suorakaide, kun tuossa on reunat nyt kuvassa taitettuna sisään, mutta oikeastihan tuossa on siis leveyttä enemmän, aivan kuten muovikassissakin. Kahvat on myös tukevat, kun ne on leveät ja nekin on kaksin kerroin eli siinä on yhteensä neljä kerrosta kangasta :-)

   Poista

Kommentit ovat aina tervetulleita!