maanantai 8. joulukuuta 2014

Helppo pipo


Lasten pipotilanne alkoi syksyn tullen näyttää vähän sekalaiselta. Laatikosta tuntui löytyvän vain liian pieniä tai ihan väärän värisiä. Googlettelin helppoja pipoja, ja tämän mallin löysin kuvahaulla "jostakin". Se oli aikuisten malli, pienensin kokoa hieman. Pahoittelen suuresti että alkuperä ei jäänyt talteen!

Tein pipon nro 8 puikoilla, loin 50 silmukkaa paksulla langalla neljälle puikolle. Aluksi muutaman sentin matkalle joustinneuletta eli 1o, 1n. Sitten joka toinen kerros 1o 1n ja joka toinen kerros pelkkää oikeaa. Kun pipo oli noin 18cm korkea, tein kavennukset kahdella kerroksella niin, että joka toinen silmukka kavennettiin. Näiden kerrosten väliin tuli yksi kerros oikein. Lopuksi lanka poikki, ja se pujotetaan kaikkien loppujen silmukoiden läpi kahteen kertaan. Kiristys, päättely ja päälle tupsu. Valmis! Onnistui jopa minulta, vaikka en tosiaankaan ole tässä lajissa mitenkään harjaantunut :-)

4 kommenttia:

 1. No mutta yksinkertainen onkin usein kaunista. Tää on hieno! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paino sanalla yksinkertainen :-) Ei tosiaan ole ihan minun vahvimpia alueitani nämä neuleet, mutta välillä on kiva tehdä edes jotain käsillään, ompeluun kun ei meinaa nykyään aika riittä millään!

   Poista
 2. Kiva pipo! Ja muutenkin hyvännäkösiä juttuja duunailet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt ei ole tullut tehtyä pitkään aikaan oikein mitään, kun rakennusprojekti on vienyt kaiken ajan. Mutta kyllä käsitöillekin varmasti löytyy vielä uudestaan aikaa :-)

   Poista

Kommentit ovat aina tervetulleita!