tiistai 27. elokuuta 2013

Retropimun haalari


Olin tehnyt joskus aiemmin jo tytölle haalarin yhden lastenvaatekirjan kaavalla, mutta siitä tuli hirmuisen iso ja varsinkin leveä. Nyt päätin että koetan kaventaa kaavaa, tulisiko siitä sitten käyttökelpoisempi. Noh... tuli kavennettua ehkä vähän liikaakin, vaikka kyllähän tuollainen seitkytlukuinen piukeus näihin tavallaan sopiikin :-) Seuraavaksi ehkä vähän leveyttä takaisinpäin, kuitenkin. Tämä on siitä kiva kaava, että kappaleita tulee vain kaksi samanlaista, ja sivusaumoja ei ole. Nopea tehdä, eniten aikaa menee noihin kanttinauhoihin ja muuhun pieneen säätämiseen.

Kangas on jotakin äitini vanhaa, en tiedä mitä siitä on aikanaan pitänyt tulla mutta monta metriä sitä on tuolla käyttämättömänä. Eli aika retroa siksikin, kun minun lapsuudestani asti on kangas kuskattu mukana, muutosta toiseen! Napit on kirpputorilta, ja etutaskuunkin löytyi pala vanhasta lakanasta. Kierrätysaste oli siis taas melko korkea!

3 kommenttia:

  1. Ihanat haalarit! Muistan että meilläkin oli kotona jotkut lakanat tuosta kuosista kun olin ihan pieni :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Krista ja Maikki! :-) Sainkin äidiltäni selityksen, hän oli saanut kankaan lahjaksi koululaisena seitkytluvun alussa, ja siitä oli pitänyt tulla hänelle mekko. Tarina ei kerro, miksi mekko jäi tekemättä, mutta lupasin tehdä tuosta vielä mekonkin, tosin neljäkymmentä vuotta ja pari sukupolvea kerkesi vierähtää välissä... :-)

    VastaaPoista

Kommentit ovat aina tervetulleita!