tiistai 17. syyskuuta 2013

Pieniä pussukoita
Tulee vähän tuplapostausta, kun tuolla kotiblogin puolella jo tänään näytinkin näitä kansalaisopiston kurssilla tekemiäni nipsukukkaroita ja pieniä pussukoita. Tosi kiva tapa saada kankaiden jämäpaloja käytettyä, varsinkin noihin pieniin kehyksiin riittää aika pienetkin palat! Somisteeksi voi lisäillä vaikka nappeja, pitsejä tai esimerkiksi kirjailuja. Isommalla kehyksellä tehtyyn nipsupussiin ja tuohon muija-kuosiseen kempparipussiin käytin ohutta liimavanua kankaiden välissä antamaan vähän pehmeyttä ja tukea. Myös erilaisilla tukikankailla tai kovikekankailla voisi saada kivasti ryhtiä pusseihin. Toisaalta liika toppauskaan ei ole hyvä, esimerkiksi tuo kukallinen vanha Tampellan markiisikangas on itsessään niin paksua, että ei kaivannut mitään muuta kuin vuorin.

Sormet syyhyäisi tehdä näitä lisää, koska kaapit on pullollaan mitä herkullisempia kankaita, mutta taas kerran pitäisi saada jostakin pari lisätuntia vuorokauteen. Kyllä näitä silti ainakin muutaman vielä ehtii pukinkonttiin pyöräyttää, toivottavasti... :-)

5 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Innostuin kurssilla noista kovastikin, ja suunnitelmana oli tehdä niitä läjäpäin lisääkin, mutta oma olo muuttui melko pian kurssin jälkeen niin raskaaksi että pussukat jäi. Nyt voisikin taas uudestaan koettaa löytää noihin aikaa kun vauvakin on jo hiukan kasvanut :-)

   Poista
 2. Hei osaisitko neuvoa miten tuo kehys(?) kiinnitetään tuohon kankaaseen? Ois haaveena jokapoika-raitakankaasta penaali itelle mutta toteutus vaan venyy.. Ihania juttuja sun blogi täynnä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kukkaron reunaan ommellaan ensin nyöriä ihan lähelle reunaa, sitten kehyksen uraan ja nyöriin levitetään liimaa (kangasliima), ja kun liima on hetken kuivahtanut, tungetaan nyöri liimoineen sinne uraan. Itse käytän tunkemisessa apuna sukkapuikkoa, mutta joku muukin ohut väline käy, kunhan ei ole liian terävä ettei tee kankaaseen reikiä!

   Poista
  2. Niin ja lisäys, lopuksi kehystä litistetään pihdeillä että nyöri ei pääse luiskahtamaan ulos.

   Poista

Kommentit ovat aina tervetulleita!